Harun Yahya’nın Yaratılış Atlası’nın Avrupa’da Etkisini Gösteren Haberlerden Örnekler

2 şubat 2007 tarihli Le blog d"Yves Daoudal kişisel sitesi Yaratılış Atlası ile ilgili haberi "Darwinist Panik" başlığı ile vermiştir.
Belçika"da yayınlanan A Voix Autre isimli gazetede Harun Yahya"nın Yaratılış Atlası isimli eserinin Fransa"da oluşturduğu etki, "Kulisler arkasında yaşanan panik!" ve "Yaratılışçı literatür hiçbir dönemde bu kadar güçlü olmamıştı" ifadeleriyle yer almıştır.
Le Nouvel Observateur dergisi, Yaratılış hareketinin en önemli temsilcisi olarak, "uluslararası Harun Yahya yayınlarının da katkısıyla Harun Yahya"nın kendisidir," açıklamasında bulunmuştur.
Science dergisi, 16 Şubat 2007 tarihli sayısında, Fransa"ya ve tüm diğer ülkelere gönderilen Yaratılış Atlası ile ilgili, "Uzun zamandır evrime yapılan "en göz kamaştırıcı görünümlü saldırı": Bu, son haftalarda kendilerine Yaratılış Atlası gönderilen Avrupalı bilim adamlarının ortak görüşü," yorumunu yapmıştır.
3 Şubat 2007 tarihli Le Monde gazetesi Yaratılış Atlası"nı "benzersiz bir eser" şeklinde yorumlamıştır.
Hollanda"da yayın yapan Radio Netherlands"ın internet sitesinde yer alan Nicolien Den Boer"in makalesinde "Yaratılış Atlası tüm Avrupa"da büyük bir tufan oluşturdu" ifadesi yer aldı.
2 Şubat 2007 tarihli Le Figaro gazetesinde "İslami yaratılışçılığın Fransa"ya hücumu" başlıklı bir haber yer aldı.
3 Şubat 2007 tarihli Le Monde gazetesinde "Yaratılışçılar Fransız okullarına doğru atağa geçti" başlıklı bir haber yer aldı.
6 Şubat 2007 tarihli La Liberation gazetesinde "Harun Yahya Türkiye"de yaratılışçılığın en büyük savunucusu  (şampiyonu)" olarak tanınıyor.
5 Şubat 2007 The Washington Post gazetesi Yaratılış Atlası"nın etkisini "Darwinizm"e karşı çoşkulu bir atak" olarak tanımlıyor.
İtalyan-Fransız işbirliği ile hazırlanmış olan www.bellaciao.org isimli haber sitesinde, 9 Şubat 2007 tarihinde, dünya üzerinde Yaratılışı savunan hareketlerle ilgili bir haber yer aldı. Haberde Darwin"in teorisini (çatışmaya cesaret veren ve değerli kılan tek felsefe) geçersiz ilan eden Harun Yahya (Türk, gerçek ismi Adnan Oktar), evrim teorisini reddetmenin çok daha ötesine geçiyor". deniyordu.
Tanınmış Amerikalı gazeteci Doug Ireland kişisel sitesinde "İslami yaratılışçılık Fransa"yı istila etti" başlığıyla bir haber yayınladı.
Gaullisme isimli bir Fransız siyasi sitesinde, 3 Şubat 2007 tarihinde yer alan haberde "… Yaratılışçılığın en aktif tebliğcisi « uluslararası Harun Yahya yayınları» nın da gücüyle, kesin olarak Harun Yahya"dır." deniyordu.
Le blog des bactéries et de l"évolution isimli kişisel bir evrim temalı sitede, 8 ve 9 Şubat 2007 tarihlerinde, iki haber yayınlandı. Haberde Yaratılış Atlası için şu ifade yer alıyor: "Kur"an ayetlerinden geniş alıntılar kullanan bu koca savaş gemisi"
Belçika"nın en önemli gazetelerinden biri olan Le Soir"ın 5 Mart 2007 tarihli sayısında Harun Yahya"nın Yaratılış Atlası isimli eserinin dünya çapındaki etkisini ele alan bir haber yer aldı. "Kırmızı bir kitap Darwin"in tezini reddediyor" başlıklı haberde Harun Yahya"nın çalışması "dahiyane bir girişim" olarak tarif ediliyor.
Liege Üniversitesi"ninden Prof. Bernard Rentier"nin kişisel sayfasında şu yorumlarda bulunuyor: İçerik şaşırtıcı, ama etkileyici. Bu kuşatmanın, atlasın tüm dünyaya dağıtılmasının, ardından oluşacak etkiyi düşünmeye insan cesaret dahi edemiyor…"
Polonya"da yaratılışı savunan Polskie Towarzystwo Kreacjonistyczne isimli organizasyon, internet sitesinde, "Bazı ülkelerde yazarın kitaplarının okul kitaplarından daha nüfuzlu olduğu" belirtilmektedir.
23 Mart tarihinde Polonya"nın internet dergisi olan Interia.pl"da, Harun Yahya"nın Yaratılış Atlası eseri ile ilgili olarak "Anti-darwinist eğitim kitabı otoriteleri şok etti" başlıklı haber yer almıştır.
"Głos Nauczycielski" isimli internet haber sitesi Belçika Milli Eğitim Bakanlığının bir kitaptan duyduğu korkuyu "Antidarwinist kitap Belçika okullarını vurdu" başlığıyla haber yapmıştır.
Dziennik Online isimli haber sitesi Belçika"nın yaratılış düşüncesine gösterdiği tepkiyi sayfalarında haber yapmıştır. Belçika otoriteleri ise "kitabın acilen toplatılması gerektiğini söylüyorlar."
İsviçre"nin en büyük gazetelerinden biri olan Le Matin"de, 2 Mayıs 2007 tarihinde yayınlanan haberin başlığı şu şekildeydi: "Avrupa"da propaganda tam rayına oturmuş: olağandışı bir Atlas tüm İsviçre"yi istila etti!"
Liège Üniversitesinin aylık dergisinde, 15 Mayıs 2007 tarihinde "Şaşırtan bir Yaratılışçılık örneği: Türk bir eser evrimi tartışmaya açıyor!" başlıklı bir haber yer aldı.
Almanya"nın en büyük gazetelerinden biri olan Die Welt"in 20 Haziran 2007 tarihli sayısında "Evrime Karşı Kuran"la mücadele" başlıklı büyük bir haber yer aldı. Haberde "Paris Eğitim Bakanlığı dehşete kapılarak kitabın derslerde okutulmaması yönünde çağrıda bulundu." şeklinde bir ifade yer aldı.
20 Şubat 2007 tarihinde Almanya"da "hpd-online.de" isimli bir haber sitesinde Yaratılış Atlası ile ilgili bir haber yer aldı. Haberde Fransa ve Benelüks ülkelerine gönderilen eserlerin oluşturduğu panik ifade edildi.
Amerika"dan yayın yapan, www.newsmax.com isimli büyük bir haber sitesinde, 22 Kasım 2006 tarihinde, "Türkler: Ateizm "Terorizmin Kökenidir" başlıklı bir haber yer aldı. Haberde şu ifade yer aldı: "Bu, Amerikan yaratılışçıların hayal dahi edemeyeceği kadar etkili"
Belçika"da yayınlanan La Libre Belgique gazetesinin 23 Mart 2007 tarihli sayısında "Evrim teorisini büyüyen bir başarıyla reddeden bir yazardır…" şeklinde bir ifade yer aldı.
Irish Independant, Kevin Myers, 9 Mart 2007: "Harun Yahya"nın Global Yayınevinden çıkan Yaratılış Atlası adlı kitabı, belki de bu yıl, şu ana kadar olan en olağanüstü olaydır…."
İsviç"te yayınlanan Svenska Dagbladet isimli gazetenin 4 Mart 2007 tarihli sayısında, Carl-Johan Bilkenroth tarafından hazırlanan haberde Atlas"tan «Darwin"e meydan okuyan muhteşem eser» ifadeleriyle bahsedildi
4 Haziran 2007 tarihinde, İtalya"nın en büyük gazetesi olan Corriera della Sera"daki Yaratılış atlası konulu haberde şu ifade yer aldı: "Yaratılış Atlası"yla işgal eden İslam kaynaklı yaratılışçılar arasında bir yarış başladı. İkisinden hangisinin üstün geleceğini bilemiyoruz, ama kesin olarak bildiğimiz şey bizim kaybedenler olacağımız…"
Armenews isimli haber ajansının internet sitesinde 18 Nisan 2007 tarihinde yer alan haberde, "Türkiye"de evrime karşı verilen mücadele hemen hemen kesin zaferle sonuçlanmış görünüyor." İfadesi yer aldı.
Dragor isimli İtalyanca bir evrim taraftarı sitede ise "Darwin elveda?" başlıklı bir yorum yer aldı. Yaratılış Atlası"nın Fransa ve İtalya"da oluşturduğu etkiyi karşılaştıran yorumda, Harun Yahya"nın öncülüğünü yaptığı İslami Yaratılışçılığa engel olmanın pek mümkün olmadığı, "Fransa daha ne kadar dayanabilecek?" sözleriyle vurgulandı.
24 Haziran 2007 tarihli The Washington Times gazetesinde Avrupa ülkelerinde güçlenen Yaratılış Gerçeği ile ilgili bir haber yayınladı. Haberde Paris Üniversitesi’nden biyolog Hervé Le Guyader’nin, “İslami düşünürlerden gelen meydan okuma Anglo-Sakson kökenli yaratılışçı girişimlerden çok daha tehlikeli” şeklindeki ifadesine yer verildi.
Almanya’nın en önemli dergilerinden biri olan Stern’de, 29 Mart 2007 tarihinde yer alan haberde “Gökgürültürüsü gibi patlayan bir kitap… Bakar bakmaz anlaşılıyor, bu kitap bambaşka…” şeklinde bir ifade yer alıyor.
Lyon Capitale isimli Fransız gazetesinde, 13 Şubat 2007 tarihinde Harun Yahya’dan “Bugün Harun Yahya, en aktif İslami Yaratılışçı” şeklinde bahsedildi.
Almanya’nın en çok okunan gazetelerinden biri olan Süddeutsche Zeitung 29 Haziran 2007 tarihinde Harun Yahya’nın Yaratılış Atlası isimli kitabı için “Hayvan ve bitkiler aleminden harika resimlerle süslenmiş bir kitap” diye bahsetti.