Fransa Yaratılışçılığın Mayın Tarlasına Girdi

Kanada”nın ülke çapında dağıtılan ikinci büyük milli gazetesi The Globe and Mail, 26 Mart 2007 tarihli sayısında "Fransa Yaratılışçılığın Mayın Tarlasına Girdi" başlıklı bir haber yayınladı. 320.000″den fazla tirajıyla Kanada”nın en yüksek tirajlı günlük gazetesi olan The Globe and Mail, Harun Yahya”nın Yaratılış Atlası adlı kitabının ardından ortaya çıkan gelişmelerle ilgili şu satırlara yer verdi:

Hıristiyan ve Müslüman türevleriyle günümüzde ortaya çıkan yaratılışçılık nedeniyle Fransa”daki bilim adamları, öğretmenler ve teologlar, bilim üzerinde giderek büyüyen dini ataklar karşısında ne yapacaklarını tartışıyorlar.
….
Türkiye’de İslami bir yayınevi, kısa süre önce Fransa’daki okullara zengin resimler içeren Müslüman yaratılışçı bir kitabı toplu olarak postayla gönderdi. Bu, Fransa Eğitim Bakanlığı”nın kitabı yasaklamasına ve hayatın kökeninin nasıl anlatıldığını sorgulamasına yol açtı.

İncil ve Kuran, yeryüzünü ve içindeki herşeyi Allah’ın yarattığını bildiriyor… Haftasonu, bilim adamları için yaratılışçılık hakkında bir konferans düzenleyen araştırmacı biyolog ve Katolik rahip Philippe Deterre, "Halk ve özellikle gençler arasında bilime karşı giderek büyüyen bir güvensizlik var." diye belirtti.

Yaratılış Atlası”nın Avrupa”da yaygın bir şekilde incelenmesiyle birlikte, halk -özellikle de gençler- bilim adına telkin edilen evrim teorisini sorgulamaya başladı. Tartışılmaz bir gerçek gibi sunulan evrim teorisinin, aslında köklü bir sahtekarlık olduğunun delillerle deşifre edilmesi, insanların bilinçlenmesinde önemli bir katkı sağladı. Gerçeklerin ortaya çıkmasıyla birlikte adeta panik yaşayan, Darwinist ve materyalist kesimler kitap yasaklayarak, bu evrim yalanını örtbas etme yoluna başvurdular. Yaratılış Atlası”nın güçlü etkisini gösteren bu tedirginlik, Allah inancına sahip kişilerin ise, cesaret bularak, yaratılışı savunan görüşlerini özgürce beyan etmelerine zemin hazırlamıştır. Avrupalı Hıristiyan din adamları, Harun Yahya”nın çalışmalarıyla öncülük ettiği gibi, imani görüşlerini bilimle destekleme kararı almışlardır. Bu gelişmeler haberin devamında şöyle aktarılmaktadır:

Bu teorik tartışmalar, geçen ay içerisinde terörizmden, Nazizm’e kadar herşeyden Darwinizmi sorumlu tutan Türk İslami yazar Harun Yahya’nın Yaratılış Atlası’nı ücretsiz olarak okullara göndermesiyle bir baskı unsuru oluşturdu.

Eğitim Bakanlığı’na, Atlas hakkında görüş bildiren Paris Üniversitesi biyoloji profesörü Hervé Le Guyader, lise öğretmenlerinin evrim teorisi hakkında giderek artan açıktaki tartışmalara cevap verebilmeleri için daha fazla eğitime ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Paleontolog Marc Godinot, hayatın gerçek kökeninin, bilimin cevaplayabileceği bir soru olmadığını belirtti.

Yaratılışçıların evrime karşı çıkmalarının nedeni bazı bilim adamlarına göre tesadüflerin rol oynamasının, hayatın hiçbir anlamı olmadığı sonucuna götürmesi.

… Birkaç Müslüman ve çoğu Katolik bilim adamlarının oluşturduğu 100 kişilik topluluğa hitap eden Dominik kökenli din adamı, “Onlar da bizim gibi inananlar,” diye açıkladı. “Hristiyan, Müslüman ve Yahudi yaklaşımlarına saygı göstermemiz gerekir.” Peder Arnould, hayatın kökeni sorusunun doğal olarak biyoloji sınıflarında ortaya çıktığını, fakat bilimin buna cevap veremeyeceğini söyledi. Basit bir yaratılışçı anlatım yerine, din adamlarının günümüz bilimini ve inançları, İlahi bir amaç içerdikleri doğrultusunda değerlendirecek görüşler geliştirmeleri gerektiğini söyledi.