Bir Kitaba Yasak Getirilmesi O Kitabın Gücünün Delilidir





Belçika”nın Fransızca olarak basılan 185.000 tirajlı günlük gazetesi Le Soir, 12 Şubat 2007 tarihinde Yaratılış Atlası“nın Fransa”da yayılmasını konu alan bir makaleye yer verdi. Pol Mathil imzalı yazıda şu şekilde bildirildi:

Kısa zaman önce gerçekleşen iki olay tartışmayı canlandırdı. Fransa’da yüzlerce lise ve üniversiteye, Harun Yahya isimli Türk bir yazara ait, gösterişli bir Yaratılış Atlası gönderildi. Yazar, Darwin’in fikirlerinin tersine, insanın hiç değişmediğini ispatlamayı amaçlıyor ve evrimciliğin "terörizmin gerçek kaynağı" olduğu sonucuna bağlamak için, Kuran ayetlerinden alıntılar yapıyor… Fransa’da Milli Eğitim Bakanı Atlas’ı hızla uzaklaştırdı ve öğrencilerin kullanımından uzak tutulmasını istedi…

Fransa”da Yaratılış Atlası“na karşı böylesine hızlı bir yasaklamaya gidilmesinin sebebi, kitabın okuyan, hatta birkaç sayfasını inceleyen bir kişiyi hemen ikna edecek güce sahip olmasıdır. Hiç şüphesiz söz konusu çalışma etki gücü zayıf bir kitap olsaydı, bu eser için böylesine bir yasağa ihtiyaç duyulmazdı. Yaratılış Atlası“nda (ve Harun Yahya”nn çok sayıda eserinde) Darwinizm”in güçlü ve açık bir şekilde çürütülmesi, materyalist felsefenin de temelini yıkmaktadır. Böyle bir endişe ile ani yasaklama kararı alan Fransız hükümeti, bu tutumuyla evrim teorisinin yenilgisini peşinen kabul etmiştir.