Yaratılışçı İlerleyiş Devam Edecek




Guardian Medya grubunun Pazar günleri haftalık gazete olarak bastığı The Observer, 2 Kasım 2008 tarihinde Yaratılış Atlası“na dikkat çeken bir habere yer verdi. Yarım milyon tirajlı gazetede söz konusu haber, "Dikkat Edin – Yaratılışçı İlerleyiş Devam Edecek" başlığı ile yer aldı. Haberde Yaratılış inancının yayılması, Yaratılış Atlası“nın sebep olduğu bir gelişme olarak aktarıldı. Darwinistler hiç hesaba katmadıkları bir yönden yıkıcı bir darbe alınca, kendilerince çözümü peşi sıra uyguladıkları yasaklarda aramaya başladılar. Haberde bu sefer de evrime inanmayan Müslüman öğrencilerin İngiltere”de üniversitelerden uzaklaştırılacakları bildirildi:

… Fikirler ölmez, yayılırlar ve sessizleşirler. Yaratılışçılık Amerika’da geri adım atmış olabilir, ama.. [Türkiye”deki] gibi heryerde yeşermeye başlamış olabilir… Bolca resimlendirilmiş olan Yaratılış Atlası evrimin hiç olmadığını ileri sürmek için, 500 sayfasında fosilleri bugünkü mevcut türlerle karşılaştırıyor… Geçen sene Avrupa Konseyi Yahya’nın Fransa, Belçika, İspanya ve İsviçre’deki okulları da hedeflediği ikazında bulundu. İngiltere’de akademisyenler özellikle Müslüman fen öğrencilerini okuldan atmayı konuşuyorlar… Bu konuda yaygara koparmıyorlar, ama çok sessiz bir şekilde “din, öğrencilerin evrimi kabul etmelerini engelliyorsa, bu öğrencilerin üniversitede kalmaları için bir anlam yok” diyorlar.

Bu satırların ardından şunu sormak gereklidir: Bu paniğin sebebi nedir? Yaratılış Atlası Darwinistleri neden bu denli dehşete kaptırmıştır? Bu kadar yasağın, tedbirin sebebi nedir? Evrim neden herhangi bir teori gibi tartışılamamaktadır? Kendilerini demokrasi, fikir özgürlüğü, çoğulculuk gibi konularda örnek gösteren Avrupa ülkeleri, neden konu Yaratılış olunca yasakçı bir çizgi benimsemektedirler? İşte bu soruların cevabı bize evrim teorisinin ideolojik kaygılarla korunduğunu; ancak devletlerin himayesinde ayakta durabilecek kadar çürük temeller üzerine kurulu bir teori olduğunu göstermektedir. Ancak Darwinistlerin hesaba katmadıkları, yasak ve baskıların, insanların gerçeği bulmalarını hızlandıran etkenler olmasıdır. Nitekim Yaratılış Atlası“nın yasaklanması, bu kitabın milyonlarca kişi tarafından okunmasına ve gerçeklerin hızlı bir şekilde duyurulmasına vesile olmuştur. Dolayısıyla yasak politikası, Darwinizm”in çöküşüne sadece daha da ivme kazandıracaktır.