Yaratılış Atlası’nın Etkileri The Economist Dergisinde

Dünyanın en önemli ekonomi dergilerinden kabul edilen The Economist’in 19 Nisan 2007 tarihli sayısında “Evrim ve Din” başlıklı bir haber yer aldı. Haberde dünya üzerinde uzun yıllardır devam eden evrim tartışmalarına ve özellikle de Sayın Adnan Oktar’ın başta “Yaratılış Atlası” olmak üzere, evrim konulu çalışmalarına yer verildi.
 

Uzun yıllar boyunca Amerika odaklı devam eden bu fikri mücadelenin merkezinin artık Türkiye ve Adnan Oktar’ın eserlerinin olduğuna dikkat çekilen haberde şu ifadeler yer alıyordu:

 

Eskiden Amerika’da göze çarpan Yaratılış-evrim tartışması hızla bütün dünyaya yayılıyor.

 

770 sayfayı bulan “Yaratılış Atlası”, çok miktardaki fosil ve canlı fotoğraflarıyla Kuran’dan alıntıları bir araya getiriyor. Eserin yazarı, Charles Darwin’in doğal seleksiyonla oluşan evrim teorisinin geçersizliğinin yanısıra, “Darwinizm” ile komünizm, faşizm ve terörizm gibi çeşitli belalar arasındaki bağlantıyı da kanıtladığını ifade ediyor. Geçtiğimiz haftalarda “Atlas de la Création” Avrupa’da Fransızca konuşulan ülkelerin okul ve üniversitelerine gönderilmişti. Bu, neredeyse tüm modern biyolojinin üzerine inşa edildiği Darwin’in teorilerine karşı dünyanın pek çok yerinde ivme kazanan hareketin en son işareti.

 

Oktar’ın Arapça, Urduca, Bahasa ve Endonezya dillerine çevrilen eserleri Müslüman ülkelerde büyük bir okur kitlesi topluyor.

 

… Kendisi Müslüman dünyada çok başarılı. En fazla rağbet gören İslami siteler okurlarını onun geniş külliyatına yönlendiriyorlar.

 

… Yaratılış, evrim ve din konusundaki tartışma hızla tüm dünyaya yayılıyor. Şimdiye kadar en ateşli tartışmaların hepsi, birçok bölge ve eyalette okul kurullarının Darwin’in teorilerinin öğretilmesini kısıtlanmasına çalışan Amerika Birleşik Devletlerinde görülüyordu.