İslami Literatür İçin Batı’daki Muazzam Talep

Dubai’de yayınlanan en büyük İngilizce gazete olan Khaleej Times’da 22 Haziran 2002 tarihinde Harun Yahya külliyatı ile ilgili çok geniş bir haber yer aldı. M. A. Mannan imzalı ve “İslami Literatür için Batı’daki Muazzam talep” başlıklı haberde şu ifadeler yer alıyordu:

Müslüman bilim adamı Harun Yahya tarafından yazılan kitapları kaynak alarak Batı’da İslam’ı anlatan Türkiye’deki kar amacı gütmeyen vakıflardan birinin iki gönüllü çalışanı, 9/11 olaylarından sonra Batı’da İslam’a karşı muazzam bir talep olduğunu söylediler. Bu olaylardan sonra insanların İslam ve İslam’ın terör ve barış hakkındaki fikirlerini öğrenmeye çalıştıklarını belirttiler.

İslam’a olan büyük ilginin vakfın ofislerine gelen yoğun ilgiden ve Harun Yahya’nın sitesinde bulunan 200 yüklenebilir kitap ve ayda bir milyondan fazla ziyaretçinin siteyi ziyaret etmesinden anlaşılabileceğini belirttiler.

İnternetteki en iyi İslami site sayılan www.harunyahya.com sitesinden ayda 150.000’den fazla ziyaretçi kitap indiriyor.

www.islamterorolanetler.comwww.islamantismeitizmilanetler.com, www.evrimaldatmacasi.comwww.kavimlerinhelaki.com, www.hzisagelecek.com gibi sitelerin Müslüman olmayan kişiler tarafından çok büyük ilgi gördüğünü söylediler.

Yazıda daha sonra Harun Yahya’nın BAV’ın Fahri Başkanı olduğundan, Harun Yahya takma adıyla, bilimden politikaya ve ahlaki problemlere kadar birçok konuda kitabı olduğundan, kitaplarının çevrildiği dillerden bahsediliyor.

BAV gönüllüsü, kitapların özellikle Orta Doğu’da da okunabilmesi için Arapçaya da çevrilmesi gerektiğini ve İslam’ı anlatmak için hevesli olan yayınevleriyle çalışmak için sabırsızlandıklarını belirtti. Harun Yahya’nın bazı çalışmalarının Suriye ve Lübnan’da yayınlandığını, ama Birleşik Arap Emirlikleri’nde ve Arap Körfezi’nin diğer yerlerinde bunun daha da artırılması gerektiğini söyledi.