Darwinizm’in Gittikçe Daha Çok Yenilgiye Uğradığı Türkiye

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İsviçre"nin Cenevre kentinde Fransızca olarak basılan Le Temps gazetesi, 16 Nisan 2007 tarihinde Yaratılış Atlası ile ilgili ikinci bir habere yer verdi. 150 bin okuyucusu olan İsviçre"nin bu lider gazetesindeki, Atlas"tan, evrim teorisine karşı "ani ve güçlü bir saldırı" olarak bahsedilen yazıda şöyle bildirildi:

Mart ayında, Kuran’dan yola çıkarak evrim teorisini inkar eden bir kitap –Yaratılış Atlası büyük miktarda İsviçre’ye girdi. Atlas"ın editörü, Darwinizmin gittikçe daha çok yenilgiye uğradığı Türkiye’den.

… Fransa ve Belçika’dan sonra İsviçre de, daha çok Harun Yahya ismiyle tanınan ve yayınevinin tek yazarı Adnan Oktar’ın son eserini aldı. Yedi cildin ilki "sonunda" İsviçre"ye dünyanın kutsal kökeni konusunda "gerçeği görme imkanı" sunuyor… Emre Çalıkoğlu bunu şöyle yorumluyor: "Eleştiriler bizim başarımızın delilidir. Basın durmaksızın bizden bahsediyor. Fransa’da, İsviçre’de ve Belçika’da dağıtımcılar bulduk."

İstanbul Okmeydanı’ndaki Bilim Araştırma Vakfı’nda da aynı coşku hakim. 1990 yılında kurulan BAV, Adnan Oktar’ın amiral gemisi. Burada herkes veya hemen herkes Fransızca konuşuyor… Yaratılışçılığın başarısı konusunda optimist olan [BAV Başkanı Tarkan] Yavaş şöyle belirtiyor: "Her ay Harun Yahya’ya ait 6 milyon film ve DVD internet üzerinden indiriliyor. Yakında insanlar nasıl olup da gerçeği bugüne kadar göremediklerini soracaklar."

Türkiye’de, Darwinizme karşı savaş hemen hemen kazanılmış durumda. Science dergisinde yayınlanan ve Michigan Üniversitesi"nde yapılan, 32 ülkeyi içeren incelemede Türkiye, Darwinizmin en az ciddiye alınan ülkesi olarak belirtildi. Türk bilimler akademisinin açıklamasına göre öğrencilerin sadece %5’i evrim teoirisine inanırken, %25’i teorinin yetersiz olduğunu düşünüyor ve %75’i de temelsiz buluyor.

1998 yılında başlayan ve aktif bir yaratılışçı olan Adnan Oktar, Darwin’in Türkiye’deki değerden düştüğünü anlatıyor…